Títols: Theodore Boone. El acusado | Theodore Boone. El activista
Autor: John Grisham
Editorial: Montena
Any d’edició: 2013 i 2014
Sinopsis:
Theodore Boone. El acusado “Amb només tretze anys, Theodore Boone ha estat capaç de descobrir les claus de dos casos dignes dels advocats més experts: un assassinat amb un testimoni reticent a declarar i el segrest de la seva millor amiga.
Ara, tot i haver rebut el reconeixement de les corts, Theo s'enfrontarà al seu major repte: seure al banc dels acusats. Ha estat injustament inculpat de robatori, totes les proves van en contra seva i només ell pot demostrar la seva innocència”
Theodore Boone. El activista “El jove advocat Theodore Boone ha tornat i s'enfronta a una nova intriga que afecta la ciutat sencera. L'ajuntament planeja la construcció d'una carretera als afores de Strattenburg, tot i anar molt en contra dels interessos dels seus habitants.
Quan Theo descobreix la corrupció que s'amaga sota el projecte, decideix fer tot el possible per impedir que es dugui a terme. Ell i els seus amics posaran en joc els recursos necessaris per revelar les veritables intencions dels implicats i evitar que els constructors es surtin amb la seva.”
Ressenya
Si hi ha una sèrie que tenia ganes de seguir llegint aquest 2017, aquesta és la del noi advocat creat pel gran John Grisham... Theodore Boone! Així que avui us porto la ressenya dels dos últims títols que he llegit, “El acusado” i “El activista”, que malauradament no es troben disponibles en català.
Tot i que el segon títol de la col·lecció (“Theodore Boone. La desaparició”) no em va semblar tant potent com el primer, haig de reconèixer que amb els llibres tercer i quart les meves expectatives han tornat a pujar. De fet, crec de moment són els exemplars més complets de la sèrie, tant per les situacions en les que es veu involucrat en Theo com pels temes complexos que l’autor busca tractar d’una manera propera i senzilla.
A “El acusado”, per exemple, Grisham ens parla sobre la presumpció de innocència i el significa de ser acusat o condemnat injustament, cosa que avui en dia segueix passant arreu del món. I no ens oblidem del tema de la violència, sobre el qual en Theo reflexiona de valent i viu en primera persona durant la novel·la. Fins a quin punt un ha d’intentar recórrer al diàleg? Hi ha vegades que de veritat no ens queda més remei que fer ús de la força per protegir-nos a nosaltres i a la gent que estimem? Faríeu servir la força per no trair els vostres valors?
D’altra banda, a “El activista”, en Theo es veurà implicat en diferents temes curiosament relacionats entre si: tots apunten cap a la que podria ser una gran estafa immobiliària que perjudicarà greument el medi-ambient de la seva ciutat. Sincerament, m’ha agradat com Grisham transmet a les generacions joves que tot i no viure en un món perfecte, si les persones lluiten plegades per una causa es poden aconseguir petits miracles. Sense deixar de banda la temàtica judicial, és clar! En aquest cas, Grisham proposa un debat sobre l’ús de certes pràctiques i maniobres efectives que freguen la il·legalitat i generen judicis de consciència.
Tot plegat ho transmet a través de les batalles internes i externes dels personatges, amb els quals és molt fàcil empatitzar, divertir-se i emocionar-se...
SPOILER
Vaig estar apunt de plorar quan el Judge està lluitant entre la vida i la mort... Quina família més unida!
FI DE L’SPOILER
A més a més, llibre rere llibre els personatges van evolucionant de mica en mica, i en Theo es va convertint en un adolescent més polifacètic.
Tanmateix, al tractar-se d’una saga feta amb la intenció de que el lector pugui començar per qualsevol títol i no perdre’s cap detall, els llibres són bastant repetitius a l’hora de descriure la vida, la família i els amics d’en Theo i crec que la història en si es podria resumir en la meitat de les pàgines que té.
Tot i així, val molt la pena descobrir les noves aventures que en Theo ens convida a viure amb ell. Una vegada rere una altra, em meravella la capacitat de Grisham per connectar amb el jovent i conscienciar-nos sobre la societat on vivim. Tant de bo hi haguessin més llibres així!
Mx
Write a comment