Crida 112 - <<XARXA>> - L'illa de foc

Relat basat en fets reals

 

-Amunt les xarxes! –cridà el capità.

 

Ja feia algunes hores que el vaixell pesquer núm.11 Myōjin-Maru havia sortit a feinejar des del port de la ciutat de Yaixu (a 450 kilòmetres de Tòquio) i navegava entre les Illes d’Izu.

 

Aquell matí de setembre de 1952 el cel era tan blau que semblava desafiar el mar: gairebé no es distingia on començava un i acabava l’altre, com si, a mode de venjança, l’oceà intentés robar al firmament un trosset d’horitzó.

 

Però en Kentaro i els companys tenien el ulls fixos en les xarxes, que avui no estaven especialment plenes.

 

“Que estrany” va pensar el pescador, i digué en veu alta:

 

-Avui sembla que no piq...

 

L’explosió els va agafar desprevinguts. No va ser gaire forta, però tots van poder notar com alguna cosa havia fet tremolar les profunditats marines.

 

Gairebé tothom es va quedar immòbil, preguntant-se si allò acabava de passar realment. Però en Kentaro podia veure als ulls dels demés que no havien sigut imaginacions seves.

 

- Chikushou! –exclamà el capità en veure com una enorme columna de fum  sortia de l’aigua. Aviat en Kentaro va poder percebre com l’ambient s’impregnava d’olor a sofre.

 

-Però què...?

 

La tripulació es va congregar a la proa fent visera amb les mans.

 

-És un volcà! –exclamà Yûki.

 

Tenia raó! Un volcà estava escopint lava a la superfície que es solidificava creant una illa! Els mariners es van quedar absorts durant uns minuts, fins que van veure que alguna cosa sortia disparada de l’epicentre.

 

-Foc!! –cridà en Kentaro quan el projectil es va fer una mica més gran.

 

-Kuso, kuso, kuso! –va continuar renegant el capità mentre donava ordres a tort i a dret, resant perquè les boles de foc no fessin punteria.

 

El mar, molt descontent amb l’espectacle, va sentenciar aquella illa tan escandalosa, i menys d’una setmana després les ones la van tornar a engolir com si mai hagués existit. En un últim arravatament de fúria, el volcà també s’endugué amb ell tot el personal científic que estudiava els fets a bord del Kaiyo Maru, una altra nau enviada pel Departament Hidrogràfic de l'Agència de Seguretat Marítima.

 

 

A dia d’avui, el volcà submarí segueix actiu i porta el nom de Myōjin-shō, en honor a aquell humil vaixell pesquer que va presenciar la seva major erupció volcànica i visqué per explicar-ho.

 

Mx


Write a comment

Comments: 0