Súper B!

Títol: Súper B!

 

Autor: Rubèn Montañà

                                                   

Editorial: Jollibre

 

Pàgines: 128

 

Any d’edició: 2024

 

 

Sinopsis: Una obra de teatre gairebé cinematogràfica, on un grup de joves amb superpoders hauran de salvar el món d’un perill misteriós.

Ressenya

  • Punts forts

Ara feia un temps que no llegia teatre, i aquesta novetat de Rubèn Montañà m’ha tornat a recordar per què és un gènere tan dinàmic i divertit. Tal i com explica l’autor a la introducció, en aquesta obra és molt important el llenguatge corporal i l’ús de l’enginy per reconstruir tota mena d’escenes. Sobretot aconsegueix per suplir grans efectes especials amb molta creativitat (mobiliari minimalista, projeccions, llums i sons) i aconsegueix transportar al públic de ple dins la història. De fet, tant bon punt quan he acabat de llegir el guió m’han entrat moltes ganes de veure l’obra en directe… i fins i tot de representar-la.

 

Si vosaltres també us ho plantegeu, sapigueu que al final de l’obra trobareu una pila de consells per part de l’autor, que al ser actor i director sap de primera mà els reptes d’interpretar una obra. És per això que proposa formes alternatives d’escenificar-la depenent dels recursos de què es disposi, i de fet anima a l’equip a fer-se-la seva i personalitzar-la. 

 

  • Punts febles

Com que l’obra requereix molta compenetració i picardia, em sembla complicada d’interpretar per a joves que no tinguin formació teatral prèvia. És molt important transmetre amb el cos més enllà de les paraules, i la qualitat de les actuacions pot marcar la diferència entre que l’obra no s’entengui o sigui un èxit. Però en general l’únic punt feble que he detectat… és que l’obra s’acaba! El gir final m’ha agafat per sorpresa i m’he quedat amb ganes de descobrir més aventures dels Súper B. 

 

  • Personatges 

Destaco positivament la representació diversa dels personatges (que a més, segons l’autor, poden canviar de gènere segons convingui). Les seves personalitats són molt simpàtiques, i resulta molt fàcil connectar amb ells. A través dels seus superpoders i les seves pors, l’autor tracta temes com l’exclusió social, l’estrès, la falta d’empatia o la desigualtat. La història acaba amb un missatge positiu, i alhora ens fa pensar sobre quin futur volem construir plegats. 

  • A qui el recomano?  

 A qui busqui una obra de superherois amb un gir divertit i compromès amb la societat.

  

Mx


Write a comment

Comments: 0