Aquest mes de maig la biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels s’ha sumat a la iniciativa “El Documental del Mes”, que consisteix en projectar mensualment inèdits documentals per apropar-los al públic i mostrar-los com una branca més del cinema.
Tot i això, el documental que ha inaugurat la proposta (la qual la biblioteca espera tingui molt d’èxit) ja es va estrenar l’any passat i ha sigut retransmès en un dels darrers “Sense Ficció” de TV3. Es va creure que valia la pena començar amb el documental “Joana Biarnés, una entre tots”, el gran triomfador del Memorimage 2015 (Premi Ciutat de Reus) dirigit pel productor executiu Òscar Moreno i el periodista Jordi Rovira.
Tal i com ens va explicar Fernando Lorza (col·laborador de Radio Castelldefels i encarregat de presentar-nos el documental) hi ha dos motius pels quals un documental pot guanyar el premi del públic d’un concurs: perquè és divertit o bé perquè arriba al cor de la gent i, com estàvem a punt de descobrir, aquest és el cas d’ambdues opcions.
2016 is the 40th death anniversary of Agatha Christie, the Dame of Crime, and some students from the Helen Doron English academy in Sagrada Família (Barcelona) wanted to pay her a little tribute, discovering her for the first time with one of her most well-known and widely adapted works: “Death on the Nile”, where the famous detective Hercule Poirot has to interrupt his idyllic holidays in Egypt to solve a more complex and complicated crime than anyone would have expected.
Although during the debate session about the book many of opinions arose, the general consensus was of admiration towards one of the greatest best-selling authors of all time with the exception of William Shakespeare. Don’t you believe it? The three thousand million copies sold worldwide are irrefutable proof!
El 2016 es compleixen 40 anys de la mort d’Agatha Christie, la Dama del Crim, i uns quants alumnes de l’acadèmia d’anglès Helen Doron de Sagrada Família (Barcelona) han volgut retre-li homenatge descobrint-la per primer cop amb una de les seves obres més conegudes i adaptades: “Mort al Nil”, en que el famós detectiu Hercule Poirot es veu obligat a interrompre les seves idíl·liques vacances a Egipte per resoldre un crim més complex i enrevessat del que ningú hauria sospitat.
Si bé durant la sessió de debat sobre el llibre que vam organitzar afloraren tota mena d’opinions, el consens general va ser d’admiració cap a una de les autores més venudes de tots els temps, a excepció de William Shakespeare. Que no us ho creieu? Doncs el tres mil milions d’exemplars seus venuts arreu del món són una prova irrefutable!