Títol: La noia que es va entregar al mar
Autora: Axie Oh
Traducció: Lara Estany
Editorial: Elastic Llibres
Pàgines: 375
Any d’edició: 2023
Sinopsis: Durant generacions, la llar de la Mina ha estat arrasada per tempestes, inundacions i guerres. La seva gent creu que el Déu del Mar, que temps enrere era el seu protector, ara els ha maleït.
Per salvar-los a tots, la Mina salta al mar. Amb aquest sacrifiqui arriba al Regne dels esperits, una ciutat màgica on habiten déus menors i bèsties místiques. Allà descobreix que el Déu del Mar està sumit en un somni màgic del qual ella es proposa despertar-lo, i així acabar d'una vegada per totes amb les desgràcies.
Però ha de donar-se pressa: un humà no pot quedar-se gaire temps a la terra dels esperits. I hi ha algunes éssers que faran tot el possible per evitar que el Déu del Mar desperti...
Ressenya
- Punts forts
"La noia que es va entregar al mar" és un dels primers títols que ha publicat el nou segell de literatura juvenil de La Galera: Elastic Llibres. Es tracta de la nova novel·la d'Axie Oh (l’autora coreanoestatunidenca de XOXO, best-seller de The New York Times i Publishers Weekly). El llibre gira al voltant de la llegenda coreana de Shim Cheong, i ens presenta un nou punt de vista. I si, com sol passar, la llegenda només expliqués una part de la veritat? A través d'aquesta història Axie Oh ens demostra la importància de forjar el nostre propi destí (fins i tot quan sembla que no en tenim l'opció).
Sens dubte, el que més m'ha agradat de la novel·la ha sigut poder conèixer millor el folklore i la mitologia coreana. El Regne dels Esperits, tal i com l'ha mostrat Axie Oh, m'ha semblat molt interessant, amb un ecosistema increïble de déus, criatures, ànimes i dimonis convivint juntes que m'hauria agradat seguir explorant.
p.54 «No s'assembla a res que hagis vista abans: un laberint d'edificis amb teulades corbes i ponts arquejats, dispersos com sòlids arcs de Sant Martí. La llum daurada brilla als fanals que pengen de pals de tres pisos d'alçada, com veles de vaixells incendiats. Hi ha més fanals surant a l'aigua, als carrers del canal que travessen la ciutat com branques d'un magnífic arbre brillant.
Peixos de colors lluminosos neden a través de la brisa, com si el cel fos un oceà. Les balenes, com els núvols, suren mandroses ben amunt. I en la distància, el drac llisca per l'aire com un estel alliberat de la terra. Mai no he vist res tan bonic. Mai no he vist res tan terrorífic.»
També en destaco l'edició d'Elastic Llibres, amb una coberta (obra de Kuri Huang) tan onírica com la història, i una maquetació generosa i agradable de llegir.
- Punts febles
Alguns capítols m'han resultat repetitius i he trobat a falta una mica més d'acció durant el nus de la història. El final (si bé emotiu) és força abrupte.
Cobertes alternatives de "La noia que es va entregar al mar"
- Personatges
Els personatges d'aquesta novel·la (entranyables i propers) no sempre són el que aparenten, així que prepareu-vos per uns quants girs inesperats! D'altra banda, les relacions entre ells m'han semblat un xic massa forçades i accelerades. M'hauria agradat tenir temps per conèixer-los millor.
- Prosa
La prosa és molt àgil i la el llibre està dividits en capítols breus amb finals impactants que t'animen a seguir llegint. Tot i així, la novel·la avança tant ràpid que he trobat a faltar pauses per deixar respirar la història i aprofundir en les diferents subtrames.
- A qui el recomano?
Als fans dels retellings que vulguin descobrir llegendes d'arreu del món i eixamplar els seus horitzons.
Mx
Write a comment