Títol: On és la Marta?
Autor: Cesc Cornet
Editorial: Fanbooks
Pàgines: 344
Any d’edició: 2024
Sinopsis: La Marta ha desaparegut, i els seus amics de l’institut comencen a rebre missatges amenaçadors: si no expliquen el seu secret més vergonyós, la Marta ho pagarà car.
El misteri sembla que estigui connectat amb la mort de la Júlia, que es va ofegar accidentalment un any abans.
Qui és l’autor del xantatge i per què ha segrestat la Marta?
I sobretot, què va passar exactament amb la Júlia?
Títol: Poesia completa, volum I
Autor: Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona (antologia a cura d’Albert Rossich)
Editorial: Barcino
Pàgines: 426
Any d’edició: 2023
Sinopsis: Presentem el primer volum de l’edició de la poesia completa de Francesc Vicent Garcia, juntament amb Fontanella, el poeta més important del Barroc català i el més popular de tots.
Ens hem proposat recuperar tota la seva obra en una edició en tres volums, a cura d’Albert Rossich, de la Universitat de Girona, un dels millors especialistes en Garcia del nostre país.
El primer volum reuneix els sonets i les dècimes, amb l’ortografia regularitzada a partir de les normes actuals, però respectant les característiques de la llengua de l’autor. És una edició anotada i comentada, i amb una introducció que permet descobrir, entendre i gaudir la poesia del rector, el poeta català mes important entre March i Verdaguer.
Títol: Noceà 1. Atari & Tika
Autor: Ricard Efa
Editorial: Mai Més
Pàgines: 62
Any d’edició: 2023
Sinopsis: En un futur on l’augment del nivell del mar ha desfigurat Europa, l’oceà tal com el coneixíem ha desaparegut: és el Noceà. La societat, governada per la dictadura neoliberal de Systema, viu submergida sota continus conflictes socials. Arribada a l’adolescència, l’Atari ha pres una decisió: venjar la seva mare, morta per la policia quan ella era petita. Serà l’inici d’una vida dedicada a la justícia social, però també de l’amistat amb la Tika, una altra òrfena revoltada.
Títol: Nevada
Autora: Imogen Binnie
Traducció: Bel Olid
Editorial: L’Agulla Daurada
Pàgines: 283
Any d’edició: 2023
Sinopsis: La Maria està apunt d’arribar a la trentena i treballa en una llibreria a Nova York, beu més del compte, pren pastilles de forma aleatòria i s’injecta estrògens quan se’n recorda. La separació de la seva xicota suposa un daltabaix en la vida de la Maria, que emprendrà un introspectiu viatge en cotxe a través del país. A Nevada, coneixerà en James, que posarà a la Maria en la incòmode postura de model trans.
Nevada és una història sobre la majoria d’edat, intensa i sincera, i una excavació en la vida marginalitzada pel capitalisme. Guiada per una protagonista terminantment conscient de sí mateixa, Nevada és la gran novel·la de carretera americana que mira cap a una nova generació.
Títol: Pedalar amb tu
Autora: Samantha Vall Buch
Editorial: Pagès Editors
Pàgines: 246
Any d’edició: 2022
Sinopsis: Aquesta és la història d’un xiuxiueig. Una antiga bicicleta es converteix en altaveu de vides i alhora en el compte enrere de qui decideix deixar aquest objecte com a símbol de la seva ànima. Present i passat s’entrellacen tot convidant el lector a enamorar-se de cadascun dels personatges i de l’època que els toca viure, des de la guerra civil fins els nostres dies. Pedalar amb tu és un relat històric amb la veu d’una narradora intel·ligent, sarcàstica i mordaç que no passa desapercebuda. Històries tendres que amb una trama audaç i àgil alimenten la curiositat fins a la darrera pàgina.
Títol: Notícies fresques
Autor: Evelyn Waugh
Traducció: Ferran Ràfols Gesa
Il·lustració: Riki Blanco
Editorial: Comanegra
Pàgines: 327
Any d’edició: 2023
Sinopsis: Aquí hi teniu la gran sàtira sobre el periodisme de guerra, una professió que només sembla divertida a qui no la coneix. Lord Copper, magnat de la premsa londinenca, envia per error un articulista aliè al món i dedicat a la botànica a «cobrir» la guerra civil d’un país africà que amb prou feines sap pronunciar. Les confusions, la manca de professionalitat i la falsa informació reescriuran la història d’un país que només volia tranquil·litat. «Recordo en Hitchcock, Sir Jocelyn Hitchcock, que deia que a l’Àfrica sempre havia de redactar informes agafats amb pinces. Em va semblar un consell molt útil. Emporti-se’n moltes».
Títol: El corb burleta
Autor: Edgar Allan Poe
Traducció: Jaume C. Pons Alorda
Il·lustració: Riki Blanco
Editorial: Comanegra
Pàgines: 222
Any d’edició: 2023
Sinopsis: Enmig de l’edifici de foscor i tenebres que és l’obra de Poe, hi ha una petita cambra per a l’humor més cru i condescendent. Nobles, autors frustrats, escriptors pèssims que triomfen, editors que publicarien el pitjor llibre del món per guanyar quatre cèntims i periodistes que lloarien el dimoni per rebre un copet a l’esquena. Tots hi tenim lloc. Passeu, d’un en un. «Res no ajuda tant a estimular l’escriptura com un coneixement viscut de primera mà. Vostè ja sap la dita: “La veritat és estranya, més estranya que la ficció”, i a més a més s’adapta a cada cas».
Títol: No sé qui soc
Autora: Sònia Guillén Colomer
Editorial: Andana
Pàgines: 229
Any d’edició: 2023
Sinopsis: Són les dues de la matinada i la Júlia torna a casa, sola. Camina ràpid, té por. Sent una presència que l'observa. Un pes sobtat a l'esquena la fa caure i perd el sentit.
Quan desperta, no es pot moure. Ho veu tot borrós i no reconeix les veus de les persones que l'envolten i que insisteixen a dir-li Laia. Furiosa, pensa: «Laia? Jo no soc la Laia! Us heu equivocat!». Prova de recordar on és però un fil invisible li arrenca el darrer record.
No sé qui soc és una novel·la d'intriga tan ben travada que el lector se sorprendrà a si mateix atrapat en els paranys amb que subtilment l'autora, Sònia Guillén, ha salpebrat el text. Una lectura intensa, amb uns personatges tan reals que fan versemblants els jocs sobrenaturals de l'autora.
Títol: El cant del cigne
Autora: Núria Pradas
Il·lustració: Ignasi Font
Editorial: Bambú
Pàgines: 124
Any d’edició: 2022
Sinopsis: La Mia i la Greta són molt bones amigues. Es coneixen des que anaven a l’institut i ara comparteixen pis a Barcelona. Però una nit, en tornar a casa després de sortir de festa, la Mia ja no pot més i, amb tota la ràbia del món, etziba a la seva amiga: «Tant de bo et morissis ara mateix!». Què ha passat? Com és que han acabat així? L’endemà troben el cos sense vida de la Greta. La Mia no sap què fer i també està en perill. Qui l’ha estat seguint? Una novel·la trepidant sobre tot allò que amaguem.
Títol: Piranya social
Autora: Mariló Àlvarez Sanchis
Il·lustració: David Buisán
Editorial: Sembra Llibres
Pàgines: 116
Any d’edició: 2022
Sinopsis: A Piranya social, l’escriptora Mariló Àlvarez ens convida a mirar-nos en el mirall de les aparences amb la divertida història de l’Àlex, una jove descarada que no té por de prendre partit pel que creu. I que no tardarà a descobrir que els rols hi són per trencar-los.
Títol: No pensis en un elefant rosa
Autora: Antía Yáñez
Traducció: Eduard Velasco
Il·lustració: María Simavilla
Editorial: Contraluz
Pàgines: 443
Any d’edició: 2022
Sinopsis: L'Aurora és jove, té feina, un cercle d'amigues, viu sola a ciutat, surt quan vol i se'n va al llit amb qui li ve de gust. És a dir, aparentment la vida típica d'una jove urbanita feliç, si no fos perquè en la seva existència res no rutlla com caldria: la seva parella de vida i d'hipoteca l'ha deixat, gairebé no parla amb les amigues per no haver d'explicar coses que no vol afrontar, i a la família prefereix tenir-la prou lluny, no fos cas que li retreguin haver perdut un xicot tan bon noi.
Títol: Pont aeri
Autor: Víctor Recort
Editorial: Empúries
Pàgines: 175
Any d’edició: 2022
Sinopsis: La sitcom de més èxit de tots els temps de la televisió pública catalana, Pont aeri, sobre dos amics de caràcters oposats que comparteixen pis, va acabar malament, amb els protagonistes barallats. L’un va anar a treballar a Madrid, on s’ha convertit en una estrella televisiva en l’àmbit espanyol. L’altre es va quedar a Barcelona, on ha seguit la seva carrera d’actor en català. Un dia, però, el de Madrid ho engega tot a rodar i torna.
Amb referents obvis de la cultura popular catalana dels últims 20 anys, Pont aeri és una novel·la hilarant, que juga amb el nostre imaginari col·lectiu amb atreviment, intel·ligència i humor.
Títol: Poca broma amb les vacances!
Autora: Ester Farran
Il·lustració: Jordi Sales
Editorial: Edicions del Pirata
Pàgines: 228
Any d’edició: 2017
Sinopsis: Un llibre imprescindible per a tots aquells que vulguin partir-se de riure.
A Poca broma amb les vacances hi trobarem la Judit i el Johan, que viuen un munt de divertidíssimes i estrambòtiques aventures.
És el segon títol de la col·lecció Els embolics de la Judit i el Johan
Títol: Poni
Autora: R. J. Palacio
Traducció: Imma Falcó
Editorial: La Campana
Pàgines: 297
Any d’edició: 2022
Sinopsis: En Silas és un nen de dotze anys. Un bon dia, molt entrada la nit, hi apareixen tres genets desconeguts decidits a endur-se'n el pare. En Silas es queda sol i se sent espantat, però quan un poni apareix a la porta de casa, entén què ha de fer.
Silas s'embarca en un viatge perillós pel vast paisatge americà que el connectarà amb el passat i amb el futur i amb els misteris insondables del món que l'envolta.
R. J. Palacio ens explica una història preciosa i punyent alhora sobre el poder de l'amor i les connexions que ens uneixen a través de la distància i del temps.
Títol: Quan xiula el tren
Autora: Núria Albó
Editorial: Viena Edicions
Any d’edició: 2022
Sinopsis: Amb motiu del norantè aniversari de la novel·lista Núria Albó, recuperem la seva obra més emblemàtica
Una trobada fortuïta en un tren i un crepuscle de tardor desvetllen en la Rosa un seguit d’imatges, que semblaven oblidades, del seu paisatge íntim, de la seva família... Tot d’una, la guerra, la postguerra, els diferents llocs on ha viscut, la gent que ha estimat, desfilen pel seu record com els meandres d’un riu plàcid en aparença, però que, de tant en tant, amaga remolins inesperats.
Asseguda en un banc del llarg passeig del seu poble, la Rosa perd la noció del temps fins que sent xiular un tren i s’adona que ja s’ha post el sol, comença a fer fred i és força lluny de casa.
Amb una prosa delicada tenyida de malenconia, Núria Albó viatja, a través de la memòria de la protagonista, cap al nostre passat més recent, i ens el fa compartir d’una manera prodigiosa.
Títol: Tomàquets verds fregits
Autora: Fannie Flagg
Traducció: Marc Donat
Editorial: Viena Edicions
Any d’edició: 2021
Sinopsis: L’Evelyn Couch és una dona de mitjana edat i de classe mitjana que no sap ben bé què fer de la seva vida. Cada setmana acompanya dòcilment el seu marit a la residència de gent gran on viu la mare d’ell, que no la vol ni veure. En una d’aquestes visites coneix una velleta anomenada Ninny, que també s’està a la mateixa residència i que alleuja les esperes de l’Evelyn explicant-li històries de la seva joventut, als anys vint, quan vivia a Whistle Stop, un poblet d’Alabama, amb la meravellosa família Threadgoode, que la van adoptar. Però la majoria dels seus records giren a l’entorn de dues dones, la seva germanastra Idgie, atrevida i esbojarrada, i la seva amiga Ruth, les quals regentaven un petit cafè a l’estació del ferrocarril de Whistle Stop, en què s’oferia carn a la brasa acompanyada dels tomàquets verds fregits que les van fer famoses a tota la comarca.
Títol: Poesia de Jordi de Sant Jordi
Autor: Jordi de Sant Jordi
Traductor: Carles Duarte
Editorial: Barcino
Any d’edició: 2022
Títol: Aún el mar
Autor: Miquel Arimany
Traductora: María de Luis
Editorial: Huerga&Fierro
Any d’edició: 2020
Títol: L’aire daurat
Autor: Marià Manent
Edició: D. Sam Abrams
Editorial: Adesiara
Any d’edició: 2020
Títol: Les bones bestioles
Autora: Joana Raspall
Il·lustradora: Núria Tamarit
Editorial: Dimoni Pelut
Any d’edició: 2021
Sinopsis: Un recull de 7 poemes de la Joana Raspall que ens parlen d’amistat, cooperació i suport entre bestioles. Les magnífiques il·lustracions de la Núria Tamarit son una alenada d’aire fresc a les paraules de Joana Raspall i a la poesia en general.
Títol: Petits poemes
Autor: Joan Brossa
Curació: Judith Barnés
Il·lustradora: Mercè Galí
Editorial: El Cep i la Nansa
Any d’edició: 2021
Sinopsis: Petits poemes de Joan Brossa conté 16 poemes que ens permeten viatjar i jugar per l’obra del poeta. Una excel·lent manera d’inciar-se en l’amor per les paraules!
Títol: Soc una dona
Autora: Maria Aurèlia Capmany
Il·lustradora: Jorgina Juvé
Editorial: Dimoni Pelut
Any d’edició: 2022
Sinopsis: Un text fresc i divertit de Maria Aurèlia Capmany que expressa amb humor les desigualtats de gènere i l'alegria de ser dona. Una delícia per a totes les edats.
Títol: Novel·la d’escacs
Autor: Stefan Zweig
Traductor: Manuel Lobo
Editorial: Quaderns crema
Any d’edició: 1987
Sinopsis: Negat per qualsevol altra activitat intel·lectual, Mirko Czentovicz va revelar-se des de nen com un geni dels escacs, i ara n’és el campió del món. Però, en un viatge de Nova York a Buenos Aires, li sorgeix un contrincant enigmàtic: el senyor B., un noble vienès que fuig dels nazis. Un dels passatgers prova d’acostar-se a tots dos personatges, i així, el lector en descobreix les històries i assiteix a la seva confrontació.
Títol: L’Onada
Autor: Todd Strasser
Traductora: Imma Falcó
Editorial: Blackie Books
Any d’edició: 2021
Sinopsis: Sembla ficció, però és un fet real. El 1969, en un institut de Califòrnia, un professor va posar en marxa l’experiment educatiu més controvertit de la Història: va crear un moviment entre els seus alumnes, al qual va batejar L’Onada, per il·lustrar l’auge del nazisme a Alemanya i els terribles esdeveniments que va comportar. Es pensava que ho tenia tot sota control, però s’equivocava.
Títol: Maus. Relat d'un supervivent
Autor: Art Spiegelman
Traductor: Felipe Hernández
Editorial: Inrevés
Any d’edició: 2003
Sinopsis: Maus està considerat unànimement per la crítica com un dels millors còmics de la història. És la història d'un supervivent d'Auschwitz, Vladek Spiegelman narrada al seu fill Art, l'autor del llibre. Però a més, en Maus l'autor també realitza un retrat del seu pare en l'actualitat (en el moment en què s'entrevista amb ell perquè li relati els seus records de la guerra).
Títol: Orgull i prejudici
Autora: Jane Austen
Traducció: Yannick Garcia
Editorial: La casa dels clàssics
Any d’edició: 2021
Sinopsis: «És una veritat acceptada a tot arreu» que Orgull i prejudici és una de les millors novel·les de tots els temps. Publicada l’any 1813, el missatge de l’obra mestra de Jane Austen continua ben vigent avui dia: la importància d’escoltar el nostre propi desig i de no fer cas ni de convencions ni d’aparences. A través d’uns diàlegs magistrals i plens d’irona, i amb una galeria de personatges que van del grotesc al sublim, la gran novel·la de Jane Austen evoca un món en què l’esnobisme, la rigidesa dels costums i l’obsessió per la renda familiar semblen determinar les relacions entre els seus personatges un món que, amb intel·ligència i espontaneïtat Elizabeth Bennet serà capaç de fer a miques. Quart volum de la nova col·lecció «Bernat Metge Universal» traduït per Yannick Garcia i amb un pròleg inèdit de Colm Tóibín.
Títol: On van els àngels de neu?
Autora: Maggie O’Farrell
Il·lustradora: Daniela Jaglenka Terrazzini
Traducció: Jordi Vidal Tubau
Editorial: La Galera
Any d’edició: 2021
Títol: Hamnet
Autora: Maggie O’Farrell
Traducció: Marc Rubió Rodon
Editorial: L’Altra Editorial
Any d’edició: 2021
Títol: Perdut al museu
Autora: Luisa Vera
Traducció: Aurora Ballester
Editorial: Casals (Combel)
Any d’edició: 2021
Títol: Història de l’art en 21 gats
Autores: Diana Vowels, Jocelyn Norbury
Il·lustracions: Nia Gould
Traducció: Ricard Biel
Editorial: Mediterrània
Any d’edició: 2019
Títol: Els volcans
Autora: Patricia Geis
Traducció: Lluïsa Moreno
Editorial: Editorial Casals (Combel)
Any d’edició: 2021
Advertència: No recomanable per a nens menors de 3 anys, conté peces petites
Títol: Pop-up Terra
Autora: Anne Jankeliowitch
Traducció: Montse Molist
Il·lustracions: Anabelle Buxton
Creació dels pop-ups: Olivier Charbonnel
Editorial: Baula
Any d’edició: 2021
Títol: Plantes domesticades i altres mutants
Autor: Iban Eduardo Muñoz
Il·lustrador: Alberto Montt
Traducció: Maria Cabrera Callís
Editorial: Flamboyant
Títol: El jardí d’en Julivert. Els arbres també fan caca
Autor: Sébastien Perez
Il·lustracions: Annelore Parot
Traducció: Jordi Vidal
Editorial: Baula
Títol: Amb calma
Autor: Rachel Williams
Il·lustracions: Freya Hartas
Traducció: Maria Cabrera Callís
Editorial: Flamboyant
Títol: Aquell estiu sufocant
Autor: Eduard von Keyserling
Traducció: Clara Formosa
Editorial: Viena Edicions
Any d’edició: 2019
Títol: Les màquines del caos
Autor: Ricard Efa
Il·lustració: Marina Vidal
Editorial: Mai Més
Any d’edició: 2021
Títol: El nom del món és bosc
Autora: Ursula K. Le Guin
Traductora: Blanca Busquets
Editorial: Raig Verd
Any d’edició: 2021
Sinopsis: El capità Davidson dirigeix un campament militar al planeta Athshe, on viuen els criatins, una branca d’evolució de l’espècie humana adaptada completament al planeta. Els criatins viuen en simbiosi amb el seu entorn, una natura exuberant i rica, fins al punt que la paraula que defineix el seu món és bosc. Els criatins somien desperts per teixir els fils de la vida i es relacionen entre ells amb gestos incomprensibles per als terrans. Des de la prepotència i el menyspreu, els terrans exploten sense control els criatins i els recursos, i alimenten un conflicte que està a punt d’esclatar.
Títol: T'agrada Brahms?
Autora: Françoise Sagan
Traductor: Josep Maria Pinto
Editorial: Viena Edicions
Any d'edició: 2021
Sinopsis: La Paule és una dissenyadora parisenca de mitjana edat, independent, bonica i divorciada que manté des de fa temps una relació desmenjada amb en Roger, un empresari que no sembla disposat a fer un pas més. En aquestes circumstàncies, la Paule coneix en Simon, un joveníssim advocat nord-americà que, enlluernat per l’encant d’ella, se n’enamora perdudament. Durant un temps, ella procura mantenir-se’n a distància, fins que un dia la convida a anar a un concert de Brahms.
Títol: Ehrengard
Autora: Karen Blixen
Traductora: Maria Rossich
Editorial: Viena Edicions
Any d'edició: 2021
Sinopsis: És un dels contes més personals i rodons d’Isak Dinesen: una història amb princeses, palaus i malvats, una faula deliciosa a l’entorn del mite de Don Joan amb un gir irònic, al més pur estil Blixen.
Her Cazotte, un pintor amb fama de ser el seductor més captivador de les corts europees, queda encisat per la jove i bonica Ehrengard, una noia ja compromesa i gens voluble, formada en una família de tradició militar. Com podria fer-s’ho per seduir-la?
Títol: Una vil·la a Florència
Autor: W. Somerset Maugham
Traductor: Julià de Jòdar
Editorial: Viena Edicions
Any d'edició: 2021
Sinopsis: Una novel·la de suspens que passa del rosa al negre en només una nit. Des del balcó de l’espectacular vil·la florentina on passa una temporada, la jove i bonica vídua Mary Panton fa balanç de la seva situació: li arribaran, sens dubte, moltes ofertes de matrimoni, encara que el més assenyat seria triar l’afectuós i honorable Edgar Swift, destinat a un càrrec de responsabilitat a l’ambaixada de l’Índia.
Però, mentre espera a fer el pas, un gir del tot imprevist amenaça d’engegar-ho tot a rodar.
Títol: Els pòstits del senyor Nohisoc
Autora: Tina Vallès
Il·lustrador: Christian Inaraja
Editorial: La Galera
Any d’edició: 2021
Sinopsis: Hi ha un camió de mudances aparcat davant de l'edifici on viu la Clàudia. Té un veí nou! Quina cara fa? A què es dedica? Per què viu sol? L'enigmàtic veí ha arribat amb un carregament de caixes de llibres i la Clàudia s'ha entossudit a descobrir qui és. Però no li serà fàcil. El veí sembla que no sigui mai a casa. Després d'una setmana, l'únic que en sap és que es comunica amb pòstits. Com deu ser algú que en temps de mòbils encara envia notetes de paper?
Títol: La primera oleada
Autora: Mariló Àlvarez Sanchis
Editorial: Algar Editorial
Any d’edició: 2021
Sinopsis: Después de la Gran Guerra, la Tierra ha quedado asolada casi por completo y la humanidad se ve abocada a poner en marcha un proyecto de evacuación del planeta. Los jóvenes escogidos se trasladarán a una colonia en la Luna, donde prepararán la llegada del resto de la población. Pero no todo es lo que parece...
Alice Dixie forma parte de esta primera oleada de jóvenes evacuados y, entre la nostalgia por el mundo que deja atrás y las emociones que le provoca su nueva residencia, empezará a hacerse preguntas: ¿Cuál es el verdadero objetivo de la colonia lunar? ¿Qué papel juegan realmente los jóvenes escogidos para participar en el Programa Éxodo? ¿Miente el gobierno?
Título: La primera oleada
Autora: Mariló Àlvarez Sanchis
Editorial: Algar Editorial
Año de edición: 2021
Sinopsis: Después de la Gran Guerra, la Tierra ha quedado asolada casi por completo y la humanidad se ve abocada a poner en marcha un proyecto de evacuación del planeta. Los jóvenes escogidos se trasladarán a una colonia en la Luna, donde prepararán la llegada del resto de la población. Pero no todo es lo que parece...
Alice Dixie forma parte de esta primera oleada de jóvenes evacuados y, entre la nostalgia por el mundo que deja atrás y las emociones que le provoca su nueva residencia, empezará a hacerse preguntas: ¿Cuál es el verdadero objetivo de la colonia lunar? ¿Qué papel juegan realmente los jóvenes escogidos para participar en el Programa Éxodo? ¿Miente el gobierno?
Títol: Pandora
Autor: Henry James
Traducció: Xavier Pàmies
Editorial: Viena Edicions
Any d’edició: 2021
Sinopsis: A la coberta d’un transatlàntic, el jove comte alemany Otto Vogelstein, que viatja a Nova York per iniciar una prometedora carrera diplomàtica, queda encisat per la gràcia desimbolta d’una jove nord-americana. Tanmateix, una altra passatgera li recomana que no s’hi fixi tant, perquè pertanyen a dos mons ben diferents: ell és un aristòcrata europeu que es farà amb el bo i millor de l’alta societat, i ella, la bella Pandora Day, una noieta de poble sense nom ni fortuna. I, en qualsevol cas, és improbable que es tornin a trobar...
Títol: El Príncep Feliç i altres contes
Autor: Oscar Wilde
Traducció: Jordi Martín Lloret
Il·lustració: Albert Asensio
Editorial: Joventut
Any d’edició: 2020
Sinopsis: Recull aquesta antologia tres dels contes més destacats i coneguts d’Oscar Wilde: El Príncep Feliç, El rossinyol i la rosa i El gegant egoista.
En aquests contes es poden trobar alguns dels temes que més preocupaven l’autor: l’egoisme, la desigualtat i el sofriment, i com corregir-los amb l’amor, la compassió i la generositat. Tres commovedors relats, bellament il·lustrats per l’Albert Asensio, tal vegada tristos i inquietants però plens de màgia i poesia.
Títol: Premonicions
Autor: Emili Bayo
Editorial: Estrella Polar
Setena edició: 2018
Sinopsis: El dia que en Jan fa 16 anys rep un regal molt especial, una capsa de fusta amb tres pedres i una nota que hi diu: "Si la genètica és justa, sabràs què fer amb aquestes pedres". No porta remitent i tot el que sap és que fa dotze anys algú va deixar aquest paquet preparat, i que dotze són precisament els anys que han passat des de la mort del seu pare, Però quin significat té? En Jan fa temps que té somnis premonitoris, fins ara no hi ha donat gaire importància però cada vegada passen coses més extranyes i inexplicables que tenen relació amb el passat del pare i la seva misteriosa mort. Per resoldre-ho haurà d'aconseguir desxifrar el secret de les tres pedres.
Títol: Petits contes amb grans valors
Autora: Gemma Lienas
Il·lustració: Toni Galmés
Editorial: B de Blok
Any d’edició: 2020
Sinopsis: Els deu deliciosos contes d'aquest llibre ensenyen a reconèixer valors com la gratitud, el respecte, la paciència, el compromís, la responsabilitat o l'empatia en situacions de la nostra vida quotidiana. Per aprendre a aplicar-los i en conseqüència per a convertir-nos -petits i grans- persones més connectades amb el que ens rodeja i més felices.
Títol: La nova feina del Pare Noel / Una sorpresa per al Pare Noel
Autor: Michele D’Ignazio
Traducció: Oriol Vaqué / Maribel Capmany
Il·lustració: Sergio Olivotti
Editorial: La Galera
Any d’edició: 2020
Sinopsis: (1) El Pare Noel té un contracte fix. Li encanta la seva vida tranquil·la i el seu treball li ofereix onze mesos de vacances, que passa llegint llibres, mirant la televisió, passejant els rens... Però un dia, a causa de la crisi, el Pare Noel és acomiadat, i ha de posar-se a buscar una altra feina...
(2) Cada any, el Pare Noel està ben enfeinat llegint les cartes que rep de tots els nens i ajudant a fer realitat els seus desitjos. Aquest any, però, rep una carta d'una nena que no demana res! Quin misteri El Pare Noel i la seva amiga Befana s'afanyaran a trobar el regal perfecte per a la Neus, però pel camí, el Pare Noel descobrirà que ell mateix té un desig ben amagat.
Títol: La pesta escarlata / La força dels forts
Autor: Jack London
Traducció: Núria Artigas
Editorial: Edicions de 1984
Any d’edició: 2020
Sinopsis: La pesta escarlata està ambientada l’any 2013 i narra com s’escampa per tots els racons de la Terra un virus sense antídot que força un èxode que buida les ciutats. London ens ofereix en aquest relat una visió apocalíptica del final d’una societat que, incapaç de controlar el progrés, és a mans de la naturalesa.
La força dels forts és considerada una de les millors paràboles de la literatura nord-americana antecessora d’una altra de semblant: La revolta dels animals, de George Orwell. Gràcies a la seva habilitat narrativa, London ens mostra com es van creant una sèrie d’institucions —econòmiques, comercials, religioses— que acaben sotmetent els seus integrants en benefici de l’elit que governa. Si el llibre d’Orwell és una escruixidora paròdia de la degeneració de la Revolució Russa, el de London ens parla de l’esfondrament de la societat capitalista alhora que il·lustra els avantatges de la cooperació social.
Títol: Paraula de jueu
Autor: Martí Gironell
Editorial: Columna
Any d’edició: 2020
Sinopsis: El mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. Una riuada l’ha destruït i posa en risc l’expansió i la posició comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s’aturaran per causes que es veurà abocat a investigar.
Una aventura medieval i vital que protagonitzen en Kim i l’Ester, una noia cristiana que treballa entre l’hospital de l’Almoina de Barcelona i el call jueu. A través d’ells veurem com jueus i cristians viuen la seva complexa realitat mentre ens capbussem en els costums del segle XIV.
Títol: Pandora du sort
Autor: Paco Esteve
Il·lustradora: Gemma Aguasca
Editorial: Edicions del Bullent
Any d’edició: 2020
Sinopsis: Pandora era una gata negra una mica supersticiosa. Però... qui diu que els gats negres duen mala sort? Acompanya'ns en aquesta història i descobriràs la veritat.
Títol: Nascuts per ser breus
Autor: Toni Mata
Editorial: La Galera
Any d’edició: 2020
Sinopsis: Al cel, un comptador indica que la població mundial està a punt d'arribar al seu límit, els 10.000 milions. Tothom treballa de pressa perquè saben que el suburbi menys productiu serà llaurat de dalt a baix. Tothom serà anihilat.
L'única manera de fugir per sempre de la llaurada i deixar de ser un Breu és convertir-se en un Etern i entrar a Ciutat Eterna, on es pot perllongar la vida indefinidament injectant-te una cura. En Hunter creu que ha trobat una escletxa per resistir les llaurades i infiltrar-se a la ciutat, tot destruint un sistema que els condemna a ser esclaus o adob.
Nascuts per ser Breus és una distopia que ens situa en una societat cruel però reconeixible. Una història coral on els personatges s'han d'enfrontar a dilemes morals que els posaran a prova. Podran canviar el món o els passarà pel damunt?
Título: Prohibido nacer
Autor: Trevor Noah
Traductor: Javier Calvo
Editorial: Blackie Books
Año de edición: 2017
Sinopsis: Mi madre me quería tanto, que tuvo que tirarme de un coche en marcha para que huyera. Mi padre me quería tanto, que cuando paseaba conmigo lo hacía por la vereda de enfrente, sin mirarme. Mi padre era suizo, muy blanco. Mi madre era xhosa, muy negra. Y según las leyes del apartheid, por ser de razas distinta tenían prohibido hacer el amor. Pero al parecer lo hicieron… porque nací yo. Lo peor que podía haber hecho.
Trevor Noah (Johannesburgo, 1984) nació en una familia pobre en la violenta Sudáfrica del apartheid. Dos décadas después, es la nueva estrella de la comedia política en EE. UU. y el principal azote de Donald Trump.
Títol: Prohibido nacer
Autor: Trevor Noah
Traductor: Javier Calvo
Editorial: Blackie Books
Any d’edició: 2017
Sinopsis: Mi madre me quería tanto, que tuvo que tirarme de un coche en marcha para que huyera. Mi padre me quería tanto, que cuando paseaba conmigo lo hacía por la vereda de enfrente, sin mirarme. Mi padre era suizo, muy blanco. Mi madre era xhosa, muy negra. Y según las leyes del apartheid, por ser de razas distinta tenían prohibido hacer el amor. Pero al parecer lo hicieron… porque nací yo. Lo peor que podía haber hecho.
Trevor Noah (Johannesburgo, 1984) nació en una familia pobre en la violenta Sudáfrica del apartheid. Dos décadas después, es la nueva estrella de la comedia política en EE. UU. y el principal azote de Donald Trump.
Títol: Profes rebels
Autor: Cristian Olivé
Il·lustradora: Vero Navarro
Editorial: Rosa dels Vents
Any de publicació: 2020
Sinopsis: «Des del primer dia que vaig trepitjar una aula he volgut capgirar-ho tot perquè els protagonistes siguin els alumnes, per oferir-los un aprenentatge lligat als seus interessos reals», afirma Cristian Olivé, el professor que ha introduït a les seves classes les cançons de Rosalía, les sèries de Netflix o les pancartes de les manifestacions del 8 de març.
«Soc un profe rebel perquè prefereixo deixar enrere l'escola del passat. M'agrada tenir-la present per imitar-ne els èxits, però miro cap endavant perquè el futur ho mereix», escriu. «Soc un profe rebel perquè intento canviar l'educació des de dins, però també aspiro que siguin rebels les famílies i tots els altres agents de la comunitat educativa. Soc un profe rebel perquè m'esforço sempre per potenciar el talent dels alumnes, per despertar-los inquietuds i per remoure consciències... Siguem rebels!»
Títol: Poemes de Sant Jordi
Autora: Joana Raspall
Il·lustradora: Mercè Galí
Editorial: Bindi Books
Any de publicació: 2020
Sinopsis: La Joana Raspall deia que escrivia per als nens, perquè parlessin un català bonic. Quatre poemes de la Joana Raspall magistralment il·lustrat per la Mercè Galí per a que petits i grans celebrin la Diada de Sant Jordi envoltats de poesia.
Títol: Pluja d’estels
Autora: Laia Aguilar
Editorial: Destino
Any de publicació: 2020
Sinopsis: Un grup d’amics es reuneixen cinc anys després d’un tràgic accident en una casa al Cap de Creus, un lloc idíl·lic de cara al mar, amb l’excusa de contemplar una pluja d’estels.
Durant la trobada, es diverteixen i comparteixen confidències, però també afloren gelosies, una antiga història d’amor i el sentiment constant que els produeix un fet del passat encara sense resoldre.
Cap d’ells s’imagina com acabarà la nit. Una nit que els té reservada una darrera sorpresa.
Títol: Olalla
Autor: Robert Louis Stevenson
Traductor: Xavier Zambrano
Editorial: Viena Edicions
Any de publicació: 2019
Sinopsis: Seguint les recomanacions mèdiques, un oficial escocès que ha estat ferit a Espanya i que necessitarà un llarg període de convalescència accedeix a convertir-se en l’hoste d’una família que viu en una mansió senyorial perduda a les muntanyes. Segons li han dit, al casalot només hi ha els últims descendents d’una nissaga decadent, víctima dels excessos i l’endogàmia: una mare amb dos fills: el noi, Felipe, que sembla ximple, i de la noia, Olalla, no se’n sap gran cosa. De tota manera, abans de traspassar els murs de la mansió, l’oficial haurà d’acceptar una condició prèvia: renunciar a tenir qualsevol mena de tracte amb els membres de la família.
Títol: Peter Pan
Autor: James Matthew Barrie
Traductora: Maria Antònia Oliver
Editorial: Empúries
Any d’edició: 1991
Sinopsis: Peter Pan és la meravellosa història del nen que no creix, i de la Wendy, i de com ella i en John i en Michael aprenen a volar, i de com se'n van a la terra de Mai-més, i de com s'enfronten als terribles pirates i al seu capità James Hook, a qui Peter Pan talla el braç i el dóna a un cocodril, i de com el capità Hook odia Peter Pan i el persegueix.
Títol: Por
Autora: Care Santos
Editorial: Edebé
Any d’edició: 2019
Sinopsis: Hi ha vegades a la vida d’algunes persones en què de cop i volta passa alguna cosa que ho canvia tot. La por. La por de viure. La por a no suportar la vida. La por a haver de fer-ho. Por a no saber com. Por a tenir por. Aquesta història tracta d’aquestes persones. També tracta de la gelosia. La gelosia que ens destrueix per dins. Sovint, també per fora. La gelosia que ho destrueix tot. És com una taca de tinta negra que ho taca tot. I ens costa un preu molt alt.
Títol: Pau Riba en 20 cançons
Autor: Ramon Moreno
Editorial: Edicions Cal·lígraf
Any d’edició: 2018
Sinopsis: Les vint cançons que componen aquest llibre han estat triades per músics, poetes i amics de Pau Riba.
Ramon Moreno, l’autor del llibre, a partir de converses llargues i pausades amb el cantautor, dibuixa la trajectòria vital i poètica d’aquest personatge polièdric, que es va iniciar com a
cantant de folk i que, més endavant, va fer un pas més contundent cap a la música rock i va crear nous espais de progressisme underground.
Pau Riba va ser una rock star i una icona més enllà de casa nostra, però mai no ha deixat de ser un personatge especial, inquiet i convençut de la seva genialitat, epicentre del seu
propi món creatiu. Les seves composicions es mouen entre la revolta contra el sistema establert i la bellesa dels sentiments. A la manera del seu admirat Bob Dylan, lletra i música són
indissociables.
Hi ha molts Pau Riba, els quals es reflecteixen en aquest llibre: el dissenyador de portades de disc, el poeta, el cantautor, el roquer, l’escriptor, el periodista, l’actor, el
creador i agitador cultural... Incisiu i provocador, inconformista i potser insatisfet, ha conduït el seu destí al marge de modes i opinions predeterminades, tal vegada, precisament, amb la
voluntat de crear ell tendència i esdevenir un referent.
Títol: On és l’Estel·la?
Autor i il·lustrador: Toni Galmés
Editorial: Comanegra
Any d’edició: 2018
Sinopsis: Estel·la per aquí, Estel·la per allà... Aquesta noia no se n'ha perdut ni una! Un testimoni privilegiat de les jornades multitudinàries dels últims temps entorn del dret d'autodeterminació. Les grans manifestacions de la Diada, l'escorcoll d'impremtes, el 20-S, l'1 d'octubre, un dia al Piolín i la manifestació de Brussel·les són algunes de les escapades que ha fet l'Estel·la durant els darrers mesos.
Títol: No llegiré aquest llibre
Autor: Jaume Copons
Il·lustrador: Òscar Julve
Any d’edició: 2017
Editorial: La Galera
Sinopsis: En Juls no vol llegir el llibre que li ha donat la seva mestra, però no hi té res a fer. De molt mal humor, comença a llegir i, a mesura que avança la lectura, critica tot el que li molesta del llibre: els recursos que utilitzen els autors, els personatges, la lletra... No para de queixar-se fins que la Lia, la protagonista del llibre que llegeix, surt del paper i li diu quatre coses. Quin caràcter!
No llegiré aquest llibre és una novel·la gràfica dins una novel·la gràfica, que tracta el món dels llibres i la lectura d'una manera intel·ligent, gamberra i divertida.
Títol: Neons
Autor: Lluís Urpinell
Editorial: Emboscall, El taller de poesia
Any d’edició: 2012
Portada: Joan-Pere Viladecans
Sinopsis: El darrer llibre de poemes --setè i penúltim redactat per l'autor!-- de Lluís Urpinell-i-Jovani, NEONS, s'escau d'ésser l'última publicació, en format paper, de la col·lecció El Taller de Poesia (núm. 199, abril del 2012) de l'editorial Emboscall.
Título: Ola de calor
Título original: Heat wave
Autor: Richard Castle *ejem ejem* Tom Straw
Editorial: DEBOLSILLO
Año de publicación: 2018
Sinopsis: Un magnate inmobiliario del estado de Nueva York se desploma y muere en una de las aceras de la ciudad. Una esposa florero con un sombrío pasado sobrevive tras escapar de milagro a un descarado ataque. Gánsteres y hombres con poder con motivos de sobra para asesinar recitan de memoria sus coartadas.
Es entonces, en medio de una sofocante ola de calor, cuando otro homicidio tiene lugar y comienza un tenso viaje por los pequeños y oscuros secretos de los ricos. Unos secretos que resultan ser fatídicos. Secretos que permanecen ocultos en la sombra hasta que una detective del Departamento de Policía de Nueva York arroja un poco de luz sobre ellos.
El escritor número uno en ventas Richard Castle, última sensación de las novelas de misterio y autor de los best sellers de Derrick Storm, nos presenta a su nuevo personaje: la detective de homicidios Nikki Heat. Dura de pelar, sexy y profesional, el emblema de Nikki Heat es su amor por la justicia, ya que dirige una de las brigadas de homicidios más importantes de la ciudad. Pero Nikki se enfrenta a un desafío inesperado cuando el inspector jefe asigna al famoso periodista Jameson Rook que la acompañe en la investigación para uno de sus artículos. Y resulta que el ganador de un premio Pulitzer no sólo le es útil, sino que además es extremadamente atractivo. Sus ocurrencias e intromisiones no son los únicos problemas para la detective. Al mismo tiempo que trabaja para desvelar los secretos del asesinato del magnate inmobiliario, tendrá que lidiar con la chispa que ha surgido con el periodista. Una chispa en medio de una ola de calor.
Títol: Ola de calor
Títol original: Heat wave
Autor: Richard Castle *ehem ehem* Tom Straw
Editorial: Debolsillo
Any d’edició: 2018
Sinopsis: Un magnate inmobiliario del estado de Nueva York se desploma y muere en una de las aceras de la ciudad. Una esposa florero con un sombrío pasado sobrevive tras escapar de milagro a un descarado ataque. Gánsteres y hombres con poder con motivos de sobra para asesinar recitan de memoria sus coartadas.
Es entonces, en medio de una sofocante ola de calor, cuando otro homicidio tiene lugar y comienza un tenso viaje por los pequeños y oscuros secretos de los ricos. Unos secretos que resultan ser fatídicos. Secretos que permanecen ocultos en la sombra hasta que una detective del Departamento de Policía de Nueva York arroja un poco de luz sobre ellos.
El escritor número uno en ventas Richard Castle, última sensación de las novelas de misterio y autor de los best sellers de Derrick Storm, nos presenta a su nuevo personaje: la detective de homicidios Nikki Heat. Dura de pelar, sexy y profesional, el emblema de Nikki Heat es su amor por la justicia, ya que dirige una de las brigadas de homicidios más importantes de la ciudad. Pero Nikki se enfrenta a un desafío inesperado cuando el inspector jefe asigna al famoso periodista Jameson Rook que la acompañe en la investigación para uno de sus artículos. Y resulta que el ganador de un premio Pulitzer no sólo le es útil, sino que además es extremadamente atractivo. Sus ocurrencias e intromisiones no son los únicos problemas para la detective. Al mismo tiempo que trabaja para desvelar los secretos del asesinato del magnate inmobiliario, tendrá que lidiar con la chispa que ha surgido con el periodista. Una chispa en medio de una ola de calor.
Títol: Nocturn per a la Mafalda
Autora: Dolors Garcia i Cornellà
Editorial: Edebé
Any d’edició: 2018
Sinopsis: Si poguéssim triar els nostres pares, hauries triat els teus?
La resposta d’en Dídac és contundent: «Si poguéssim triar els nostres pares, jo, la mare, segur que la deixo per a un altre. I el pare, potser també». Espanta. Però després de viure amb ell, la impotència de trobar-se tot sol, amb la seva germana d’any i mig en una escalada de tensió en què la petita Mafalda lluita entre la vida i la mort, t’acabes solidaritzant amb aquest noi. La seva mare és una famosa periodista de xafarderies de premsa rosa i el seu pare un gran empresari. Per sort, en Dídac té la Gabriela, la seva amiga, la seva companya.
Títol: Olga de papel. El viaje extraordinario
Idioma: Castellà
Autora: Elisabetta Gnone
Traductor: Miguel García
Editorial: Duomo Ediciones
Any d’edició: 2017
Sinopsis: Aquesta és una història real. És la història de quan l'ós ensinistrat del senyor Yubat, al final, em va tallar en dos i l'homenet moll em va enganxar amb zel. Ell sempre porta a sobre un rotllo de zel, perquè de tant en tant es desenganxa del fons de la caixa i cau fora. La dona voladora volia prestar-me una de les seves tiretes, però jo opino que, si et tallen en dos, cal alguna cosa més forta per mantenir-te unida.
Título: Olga de papel. El viaje extraordinario
Idioma: Castellano
Autora: Elisabetta Gnone
Traductor: Miguel García
Editorial: Duomo Ediciones
Año de edición: 2017
Sinopsis: Esta es una historia real. Es la historia de cuando el oso amaestrado del señor Yubat, al final, me cortó en dos y el hombrecito muelle me pegó con celo. Él siempre lleva encima un rollo de celo, porque de vez en cuando se despega del fondo de la caja y cae fuera. La mujer voladora quería prestarme una de sus tiritas, pero yo opino que, si te cortan en dos, hace falta algo más fuerte para mantenerte junta.
Títol: Pica Lletres
Autors: Sílvia Pons Seguí i Eduard Carmona (Produccions Audiovisuals Antàrtida)
Il·lustracions: Laura Miyashiro
Editorial: Fanbooks
Any d’edició: 2017
Sinopsis: Barbarismes que s’amaguen entre mots pacífics, mots desemparats que busquen ser definits, pífies ortogràfiques que demanen ser esmenades, frases fetes per donar i vendre, endevinalles canalles que desitgen ser resoltes, lletres perdudes que volen formar mots o errades sonades que taquen els cartells i ens fan ensopegar. Esmola’t la llengua i enganxa’t al llibre del programa Pica Lletres!
PARTICIPA al concurs i emporta't un dels 3 LOTS de llibres que sortegem!
Títol: Narracions poloneses
Autor: Henryk Sienkiewicz
Traductor: Carles Riba
Editorial: Edicions Cal·lígraf
Sinopsis: L’any 1905 Henryk Sienkiewicz va rebre el Premi Nobel de Literatura «pels seus mèrits destacats com a escriptor èpic».
Efectivament, les tres narracions que apleguem en aquest volum són uns relats intensos i corprenedors, que retraten des de diverses perspectives la vida de l’època de la seva estimada Polònia.
Títol: Narracions sicilianes
Autor: Giovanni Verga
Traductora: Anna Casassas
Editorial: Edicions Cal·lígraf
Any d’edició: 2016
Sinopsis: Giovanni Verga és considerat un dels grans renovadors de la literatura italiana, capdavanter i principal representant del corrent verista –equivalent al realisme d'Honoré de Balzac o al naturalisme d'Émile Zola– , moviment que tindria àmplia influència també en artistes i cineastes dels anys posteriors.
El conjunt de relats que conformen aquestes "Narracions sicilianes" ens mostren, amb tota la seva cruesa, la vida al medi rural de l'illa a finals del segle XIX. És una societat dominada per senyors i capellans, en la que els sentiments, quan es fan palesos, són sacrificats a la llei de la supervivència i a la passió per les riqueses. La narració intensa i dramàtica d'aquesta realitat rural evidencia el conflicte social entre les classes més desvalgudes, els «vençuts per la vida», i el poder dominant dels cacics que representen l'antic règim previ al desenvolupament industrial.
Títol: Percy Jackson i els Déus de l’Olimp: La batalla del laberint | L’últim heroi de l’Olimp
Autor: Rick Riordan
Editorial: Disney Hyperion (anglès) Salamandra (català i castellà)
Any d’edició: 2009 - 2011
Sinopsis:
Percy Jackson i la batalla del laberint
A punt de començar primer de Secundària, en Percy Jackson no espera emocions fortes, sinó més aviat un avorriment soporífer. Però quan a la nova escola es presenta una vella amiga, a més d’un parell d’animadores diabòliques, els esdeveniments es precipiten i tot comença a anar de mal borràs. Cronos, el malvat Senyor dels Titans, amenaça de destruir el Campament Mestís on es refugien els joves semidéus. Per evitar-ho, en Percy i els seus amics han d’emprendre una arriscada recerca pel laberint, un món subterrani empestat de trampes temibles i criatures perverses que va ser concebut per destruir qui gosés profanar-lo.
Percy Jackson i l’últim heroi de l’Olimp
Els mestissos han dedicat molt de temps a preparar-se per a la batalla decisiva contra els titans, conscients que les seves possibilitats d’obtenir la victòria són mínimes. Ara l’exèrcit de Cronos és més formidable que mai i els poders del maligne tità augmenten amb cada déu i cada mestís que recluta.
Després de fracassar en un primer intent per aturar els devastadors sequaços de Cronos a alta mar, en Percy Jackson i els olímpics s’esforcen per mantenir a ratlla la fúria desfermada del monstre Tifó. Quan Cronos ordena l’avançament definitiu cap a Nova York, on el mont Olimp es troba pràcticament indefens al capdamunt de l’Empire State, parar els peus a l’implacable Senyor del Temps dependrà exclusivament d’en Percy i el seu petit exèrcit de joves semidéus.
En aquesta aventura final de la sèrie, la profecia llargament anunciada sobre el setzè aniversari d’en Percy per fi s’acompleix. I mentre als carrers de Manhattan es produeix una batalla despietada per governar la civilització occidental, en Percy té la terrible sospita d’estar lluitant contra el seu propi destí.
Títol: Percy Jackson i els Déus de l’Olimp: El mar dels monstres | La maledicció del Tità
Llibre llegit en versió original: Percy Jackson and the Olympians: The Sea of Monsters | The Titan’s curse
Autor: Rick Riodan
Editorial: Disney Hyperion
Any d’edició: 2006 i 2007
Sinopsis:
Percy Jackson i el mar dels monstres. Des que sap que és fill d’un déu i una mortal, Percy Jackson confia a tenir un destí ple d’aventures. I les seves expectatives es compliran amb escreix perquè, malgrat que el nou curs al Col·legi Meriwether transcorre amb una normalitat inusual, un dia, tot jugant a matar a classe de gimnàstica, comença una batalla campal contra un exèrcit de gegants ferotges. A partir d’aleshores, els esdeveniments es precipiten: un enemic misteriós vol destruir el perímetre màgic que protegeix el Campament Mestís i, per tant, l’única protecció que garanteix la seguretat dels semidéus. Per tal d’evitar aquest mal irreparable, en Percy i els seus amics inicien una travessia pel temible mar dels Monstres a la recerca de l’única cosa que pot salvar el campament: el Velló d’Or.
Percy Jackson i la maledicció del Tità. Davant el crit d’alerta del sàtir Grover, en Percy no s’hi pensa dues vegades i corre a auxiliar-lo acompanyat de l’Annabeth i la Thalia, les dues semideesses amb qui ha format una aliança. Malgrat tot, ningú no s’imagina la sorpresa que els espera: una mantícora horripilant pretén segrestar-los i presentar-los davant del general enviat per Cronos, el diabòlic Senyor dels Titans. Gràcies a l’ajuda de les caçadores d’Àrtemis, en Percy i els seus aliats aconsegueixen escapar-se i tornar al Campament Mestís. Un cop allà, emprenen la recerca del monstre que pot provocar la destrucció de l’Olimp, tot i que, segons la profecia de l’Oracle, només un d’ells aconseguirà resistir la maledicció del tità.
Títol: Percy Jackson i els Déus de l’Olimp: El lladre del llampec
Llibre llegit en versió original: Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief
Autor: Rick Riodan
Editorial: Disney Hyperion
Any d’edició: 2006
Sinopsis: Què passaria si un dia descobrissis que, en realitat, ets fill d’un déu grec i has de complir una missió secreta? Doncs això és el que li passa a Percy Jackson, que a partir d’aquell moment es disposa a viure les aventures més emocionants de la seva vida.
En Percy té dislèxia i dificultats per concentrar-se, o això és el que afirma la versió oficial, i ja l’han expulsat de sis escoles. Objecte de burles per inventar-se unes històries fantàstiques que ni ell mateix s’acaba d’empassar, un bon dia els déus de l’Olimp li revelen la veritat: en Percy és ni més ni menys que un semidéu, és a dir, el fill d’un déu i una mortal. I com a tal, haurà de descobrir qui ha robat el llampec de Zeus i així evitar que esclati una guerra entre els déus. Per complir aquesta missió comptarà amb l’ajuda dels seus amics: en Grover, un jove sàtir, i l’Annabeth, filla d’Atena.
El lladre del llampec marca l’inici d’una apassionant sèrie d’aventures sobre un món secret: el món que els antics déus grecs han recreat al nostre voltant en ple segle XXI.
Títol: Per entre els dies. Antologia poètica
Autor: Marin Sorescu
Traductors: Corina Oproae | Xavier Montoliu
Editorial: Lleonard Muntaner
Any d’edició: Febrer 2013
Any de la 2ª edició: Març 2016
Sinopsis: "Marin Sorescu és, fet i fet, un escriptor amb una habilitat molt personal al qual el lector arriba amb facilitat, sense gaires entrebancs, però en la lectura del qual queda empantanegat per la força inesperada del sentit que se´ns ofereix i que se´ns amaga -com en un joc de mans en què el mag ens ensenya un truc determinat només per distreure´ns i mentrestant engalipar-nos amb una nova meravella que mai no sabrem d´on ha sortit, com s´ha produït."
Del pròleg de Francesc Parcerisas
Títol: Plutó
Autora: J.R. Palacio
Editorial: La Campana
Any d’edició: 2015
Sinopsis:
Més de quatre milions de persones han llegit Wonder i s’han enamorat de l’Auggie Pullman. Si amb El capítol del Julian ja us vam oferir una nova visió de la mateixa història, ara us obrim una finestra des d’on podreu veure com era la vida de l’Auggie abans d’anar a escola. I és que Plutó ens ho explica des del punt de vista del Christopher, l’amic de tota la vida de l’Auggie.
Eren molt amics des de petits, fins que el Christopher es va mudar a una altra ciutat amb la seva família. Fins aleshores havia fet costat a l’Auggie cada cop que s’havia d’operar o que passava algun tràngol. Hi era sempre, tant en els mals moments com en els bons –com quan feien maratons de Star Wars o somiaven que viatjaven junts a Plutó–. Alternant salts enrere cap a la infantesa amb el relat d’un dia del present especialment dur per al Christopher, Plutó explica la història de dos nois que, després d’haver-se anat distanciant, s’adonen que, pels bons amics, val la pena fer un petit esforç extra.
Títol: Per un grapat de petons
Títol original: Un xic d'abril, una mica de maig, tot setembre
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Editorial: Bromera
Any d’edició: 2014
Sinopsis: L’Olga i en Jaume han quedat per primera vegada en un bar. Però no es tracta de la típica cita a cegues entre dos joves. Abans que res, s’intercanvien els certificats mèdics. Mesos enrere, els somnis de l’Olga es van trencar tràgicament. Però aquesta estudiant de dinou anys està decidida a no renunciar a l’amor de cap manera i precisament per això va publicar al periòdic un anunci tan poc convencional com el que ha motivat la cita amb en Jaume.
L’objectiu no és altre que trobar un company amb qui compartir tant de temps com sigui possible, aferrant-se a la vida i assaborint-la intensament. Però en Jaume amaga un secret que pot destrossar les il·lusions de l’Olga. Podrà un grapat de petons canviar les seves vides per sempre?